3. Konrad Swart
graphic

Konrad Swart
Konrad Swart is geboren in 1954 in Geldrop, N.Br.
De achtergrond van Konrad Swart is divers. Van de ambachten hout - & metaalbewerking en elektromonteren via zelfstudie naar de universiteit. Zijn professionele ervaring als elektromonteur en leraar wiskunde is hem van pas gekomen in zijn verdere studies.
Na de LTS haalde hij door zelfstudie in slechts 2 jaar het staatsexamen Atheneum. Hoewel hij filosofie wilde studeren, stootte het relativisme hem daarin af, waardoor hij voor de 'harde' wetenschappen koos: eerst natuurkunde en later wiskunde.
Verderop in zijn studie maakte hij kennis met het Libertarisme van Rothbard, en met A. Rand.
Na een poosje aanhanger van Rand geweest te zijn, heeft zich daarvan gedistantieerd, omdat hij kennis maakte met de filosofie van K. Popper. Van Popper leerde dat de wetenschappelijke objectiviteit waarover Rand sprak, onmogelijk is.
Swart's primaire focus is onderzoek naar de vermogens van de menselijke geest. Als zodanig bestudeert hij vele gebieden, waaronder wiskunde, natuurkunde, computerprogrammeren, economie, metafysica, psychologie en muziek. Hij werkt als consultant voor bedrijven. Hij geeft momenteel lezingen over economie.
Hij heeft een boek over deze economische waardetheorie geschreven.